Østfoldmesterskapet 2020

Det ble et sterkt begrenset Østfoldmesterskap dette året, med bare 9 deltagere. Reduksjonen i deltagerantall skyldes Corona frykt og for Moss sin del også tap av medlemmer i forbindelse med dette i løpet av hele året.

Likevel stilte Moss opp med 5 deltagere fordelt på to klasser.

Seieren i turneringen gikk til Anna Blauhut, som igjen representerte Fredrikstad FUS. Hun tapte bare for Arian, i det som muligens var turneringens beste parti. Dessverre leverte få av våre sitt beste i alle rundene, men Arian ble uansett en klar nummer to både i klassen og i hele turneringen.

I den yngste klassen hadde Moss tre gode spillere. Fjordårets vinner fikk ikke til å vinne på rutine. Etter en god start der han slo Arian og tapte for turneringsvinneren, tapte han for begge sine rivaler i klassen, og var derfor ute av kampen om klasseseier. Før siste runde var det derfor Minh og Leander som sto med like mange poeng. Normalt ville de da møtes til en finale i siste runde, men for at alle skulle få motstander med såpass få spillere på 6 runder, ble begge disse satt opp mot overkommelig motstand i siste runde.

Resultatet ble da at begge vant og Minh tok seieren på kvalitet fordi han hadde møtt sterkere motstandere.

Resultater fra turnerigen.


Bilde

Minh på vei hjem sammen med støtteapparatet.


' ' Bilde
Hans-Inge Kongevold