Coronastengning 10.03.21

Oppdatert 22.04.21
Nye regler fra 26.04 åpner for barnesjakk igjen
Moss går fra denne datoen over til tiltaksnivå 5B (fra 5A). Disse reglene sier "Det er ikke tillatt å organisere idrettsaktivitet innendørs for personer over 20 år. Det samme gjelder fritidsaktiviteter som organiserte øvelser, trening og prøver for kor, korps og teater." Altså er det lov å arrangere treninger for personer under 20 år.
Da skulle vi være tilbake til der vi var tidligere i år. Det er fortsatt ikke lov for voksne å delta på barnesjakken. BGP-turneringer eller andre arrangementer vil ikke kunne holdes i Moss.

Oppdatert 16.03.21
Det er nå kommet nye regler som gjelder fram til 11.04. Det blir ikke noe mer stengt enn stengt, så de nye reglene påvirker ikke online aktiviteten vår. Bortsett fra at tiltakene har en dato helt fram til 11.04 og at vi heller ikke etter dette vet om vi faller tilbake til et nivå som gjør at vi kan ha fysisk sjakk.

Da er det altså ny smitterekord i Moss og det nye viruset smitter også i større grad til barn. Kommunen har derfor fastsatt nye retningslinjer fra 11.03, som gjør det forbudt å ha arrangementer for barn innendørs. Dermed kan vi ikke lenger ha fysisk barnesjakk.

Dette gjelder ifra i morgen torsdag, men det er ikke naturlig å ha trening i kveld på en skole som har vært stengt i dag på grunn av smitteutbrudd. Vi går derfor over til online sjakk fra i dag onsdag 10.03.1021. Foreløpig ser dette ut til å vare til over påske.

Mens vi stenger for fysisk trening har vi online sjakk på Lichess og samtidig sending på Google Meet. Dette foregår på samme tidspunkt som våre vanlige treninger.

OM DIGITALE KVELDER FOR DE SOM IKKE HAR PRØVD DET FØR
Lenker for de enkelte kveldene vil bli lagt ut. Dersom det er første gang du deltar på dette, kan en gå inn på disse lenkene i god tid å
og se om det fungerer. For Lichess trenger en å opprette en bruker, som er helt gratis, og så enten laste ned app for telefon/nettbrett eller bruke PC.
For å være med på møtet fungerer det best med Google Chrome nettleser eller en app. (Om det fungerer å koble seg til møtet før det starter, fungerer det også å komme inn på møtet etterpå.) ' ' '
Hans-Inge Kongevold