Fra Horten BGP 18.3.23

Denne nabo-turneringen samlet hele 76 deltagere, hvorav Moss stilte med fire spillere. Arrangørene taklet utfordringen med dobbelt så mange deltagere som forrige gang fint, og det var greie spillerforhold og kantina kunne skilte med hjemmelagd lapskaus.

Moss stile med to spillere i begynnerklassen som var for de som maksimalt hadde spil en BGP turnering tidligere. Ebba Ingrid fikk tre seiere og en remis på de seks rundene, men tapte uheldigvis i en god stilling i siste runde. Men hun endte som nest beste miniputt i begynnerklassen og plukket dermed med seg noen BGP poeng i sammendraget.

Bilde

Ebba kjempet tappert gjennom hele turneringen, og sitter her sist igjen i gruppa med dårlig tid og håpløs stilling. (Som endte med patt og remis.)I samme klasse deltok også Storm i sin første turnering. Han vant fire partier og tapte to, som holdt til en 5. plass av de 22 i begynnergruppa, og som var en fin start som turneringsspiller.

Bilde

Storm med en vunnet stilling


.

I den sammenslåtte miniputt og lilleputt klassen stilte Leander og Jonas. Begge disse spilte bra. Leander startet bra, og selv etter å å ha bremset litt på slutten vant han denne gangen miniputtklassen på kvalitet. Jonas tok 2. plassen i lilleputt. Dermed leder mossinger også henholdsvis miniputt og lilleputt i sammendraget etter denne turneringen. Dette tror jeg aldri har skjedd før.

Bilde

I femte runde møttes de. Leander hadde da et ganske godt grep om ledelsen i miniputt, mens Jonas gjerne skulle vinne for å gå helt til topps i lilleputt. På bildet ser også dette greit ut, men til slutt berget Leander seg i en stilling med bare bonde for tårn.

Bilde

Alle mossingene kunne si seg godt fornøyd med turneringen. På bildet fra venstre Ebba Ingrid, Jonas, Leander og Storm


.


'
Hans-Inge Kongevold