Follo BGP vinter

Dette var vår nye naboklubbs Vestby sin første BGP turnering. Den ble spilt i Vestbys monumentalbygg kulturkvartalet, og altså noe helt annet enn en nedslitt skole en er vant til å spille BGP turneringer i.

Turneringen samlet 55 deltagere hvorav hele 5 stilte for Moss. Det kom til en del ekstra spillere rett før turneringen startet og dette var kanskje grunnen til at det tok litt tid å komme igang. Men akkurat som VY klarte arrangøren å kjøre inn det meste av forsinkelsen.

Moss spilte med to spillere i begynnerklassen, Markus og Sean, hvorav førstnevnte var en litt rutinert begynner. Begge spilte dog sin første BGP turnering. Markus gjorde det da også veldig bra i klassen og kom på 2. plass i den yngste begynnergruppen. På bildet nedenfor er han på førstebord før det som skal bli hans eneste tap i turneringen. Ellers avga han bare en remis til og vant de fire andre partiene. Sean tapte de tre første partiene , men spile så en remis og vant de to siste. Dette var en god start når en virkelig er nybegynner.

De andre 3 mossingene spilte i lilleputt/kadett. Storm fikk merke at en slik klasse kan være ganske tøff, men klarte til slutt å vinne et parti og unngå å komme sist. Minh hadde tre seiere og tre tap og hevdet seg altså greit. Han tapte det innbyrdes partiet mot Jonathan, som fikk 3,5 av 6 og tok en fin tredjeplass i kadett.

' Bilde
Hans-Inge Kongevold