Moss september BGP oppsummert

Denne turneringen ble spilt på Ramberg skole 16.09.17 og samlet 24 deltagere. Halvparten av deltagerne var fra Moss. Turneringen startet 11.00 og premieutdelingen var ca 14:30. Vi spilte med en tenketid på 15 min + 5 sek per trekk.
Selve gjennomføringen av turneringen fungerte bra. Vi fikk også hjelp av Jonatan Andersen som turneringsleder.
Vi hadde kantine som solgte bra, og hvor flere foreldre hadde stilt opp med kaker. Vi hadde rebus-oppgaver og barna utnyttet også det gode høstværet.

Lokalt fremmøte var bra. 12 spillere er en meget høy prosent av de som er er aktuelle for en slik turnering. Eksternt fremmøte som matchet de vi selv kunne stille var også bra, mens sammenlignet med Moss Mai BGP 2016 var det 17 eksterne deltagere. Det er nok flere årsaker til at det ikke ble flere deltagere denne gangen, men en av årsakene var nok tidspunktet, som blant annet konkurrerte med andre BGP-turneringer. Men vi hadde bestemt oss for å ha en turnering i september, siden det er kretsmesterskap i oktober, og ellers flere begivenheter denne høsten.

Resultater for mossinger: I den øverste gruppa fikk vi god motstand av utenbys deltagere, og fikk bare ut 2 seiere og 2 remiser fra gjestene våre. Aron tok 50% i gruppa, som også inneholdt eldre spillere. Å møte gruppevinneren, som vant alle partiene sine, i siste runde hjalp heller ikke. Markus fikk en remis mindre, men kunne gjort den beste prestasjonen i gruppa om han ikke tapte et sluttspill med offiser over. Simen startet godt, men var den av Mossingene som møtte tøffest motstand, og klarte derfor bare å vinne to partier. Ellers fikk alle i denne gruppa gleden av å vinne minst et part.

I begynnergruppa, med 7 av 8 mossinger, gikk det nødvendigvis bedre. Sebastian vant visstnok lett mot Samuel i første runde. Han fortsatte med å vinne alle partiene sine, og gjorde en prestasjon over det en kunne forvente ut fra resultater på spillekveldene våre. Samuel klarte å vinne alle de andre partiene, også det på bildet nedenfor. Han ble dermed beste nybegynner av mikroputtene. 1. klassingen Jonas klarte også å hevde seg godt i gruppa, med noen smarte trekk innimellom. Sistemann i gruppa hadde begynt på sjakken tirsdagen før turneringen, og var dermed en ekte nybegynner. Men hun kunne ta med seg hjem en fin deltager-pokal, akkurat som planlagt.

På bildet nedenfor har Samuel kjempet seg tilbake i partiet mot broren Tobias, og klarer å utnytte at bøndene er sterkere enn tårnet. Bak følger Sofie og eneste utenbys deltager, August med. Sistnevnte hadde overlegne stillinger mot begge de to spillerne foran ham på resultatlista, men endte altså som nummer tre.


Bilde
Hans-Inge Kongevold