Følg NM individuelt for ungdom

Resultater

Program Live sending av partier Hjemmesiden for NM

Disse er med fra Moss:

Klasse G: Arian, Markus, Sofie og Jonas

Klasse F: Simen (Østfoldmester)

Klasse D: Emre (Østfoldmester)

Klasse C: Tobias (Østfoldmester)

Klasse B: Ethan (Akershusmester)

Bare de to siste har deltatt i individuelt NM tidligere.

Resultater:

Klasse B besto av de som er født i 2001 og 2002, og Ethan var i det yngste kullet her. 3,5 av 6 er da ikke så ille, selv om det var litt under forventet i forhold til rating. Han fikk altså remis i partiet som ble sendt live.

I klasse C var det Tobias siste år i denne klassen. Den store premien her er at de to øverste kommer til Nordisk mesterskap. Det var 3-4 spillere i klassen med høyere rating enn ham, så det måtte noe ekstra til om dette skulle lykkes. Helt til siste runde var det muligheter til å kunne klare dette, men selv om han faktisk hadde muligheter til å vinne siste parti, mot vinneren, så ville ikke dette gitt mer enn en 3. plass slik kvaliteten falt seg. Han tok altså 4,5 av 7 poeng, kom på 4. plass og gikk også opp i rating. En veldig god prestasjon! De andre mossingene viste jo hvor vanskelig det er å få poeng i NM.

Når det gjelder Emre i klasse D, så passer det med et uttrykk fra vikingtiden om at den som deltar i holmgang allerede har vunne ære. Han var blant de mer urutinerte i denne klassen (se hvordan det står elotall utenfor de fleste andre spillerene.) 2 seier, en remis og resten læring bør være en fin blanding på bakgrunn av dette.

I den yngste klassen ser en at Arian og Markus kom helt likt. Tre seiere er nok til at det er gøy å spille NM, og disse har altså et år til i denne klassen.

Også de to andre spillerne våre i denne klassen hadde et fint NM. En kan ikke vente å komme høyere opp på resultatlistene i NM enn det en gjør i andre turneringer. Men det er nesten bare en måte å lære seg til å spille med spillere som er like gode eller bedre enn en selv og å (ha muligheten til) lang tenketid.

For de 6 yngste blir neste mulighet NM for skolelag i Sarpsborg til våren.


Se resultatlenken ovenfor for detaljer.'
Hans-Inge Kongevold