KM i skolesjakk

Lørdag 17. mars spilles Østfoldmesterskapet i skolesjakk. Dette spilles etter samme system som NM for skolelag, med lag bestående av 4 spillere pluss eventuelle reserver. Det er klasse for barneskoler og ungdomsskoler.

Et lag som skal bli østfoldmester må bestå av spillere fra samme skole. Også lag satt sammen fra flere skoler kan delta, men disse kan ikke bli kretsmester. Uansett er tanken å få med så mange spillere som mulig til denne turneringen.

Turneringen vil også i år bli spilt på Ramberg skole. Vi satser på start første runde kl 11.00 og starte premieutdeling senest 15:00. Siste fremmøte/registrering er 10:30 for at vi skal klare dette.

Det er premiering til de beste rene skolelagene. Alle deltagere får premie.

Påmelding/interessemelding for Mossespillere (både KM og NM).

Andre kan melde seg på i turneringsservice eller ved å sende påmelding for et komplett lag med navn, skole, klubb og fødselsdato på alle spillere til hans.inge.kongevold@gmail.com

Vi håper på et god oppmøte og at mange vil bil med denne gangen som også NM spilles i Østfold.

Slik gikk det:
Det ble til slutt bare Reier som klarte å stille et lag med fire spillere fra samme skole. De hadde faktisk 7 spillere i lokalet, men et lag kan maksimalt beså av 6 spillere, med fire spillere og to reserver. Rød skole (Fredrikstad) fikk et forfall og måtte stille med en ekstern spiller på 1. bord. Laget som uhøytidelig ble kalt for Rød mix kunne derfor ikke bli Østfoldmester, men stilte et rimelig sterkt lag.

Turneringen ble spilt over tre runder, og de som ikke spilte på laget deltok i en reserveturnering. Reier vant den første kampen 3-1, med toppet lag og litt medgang. Neste runde endte 0,5 - 3,5, og eneste trøsten var at mossingene hadde god tid igjen på klokka. Siste runde, hvor Reier svekket laget sitt med å ta ut sin eldste spiller på 1. bord og sette inn en 1. klassing på 4. bord, endte med at bare sistnevnte tok poeng.

Dermed ble Reier både kretsmester og fikk testet seg mot god motstand samtidig.

Resultater i TS Reier Rød'
Hans-Inge Kongevold