Reier kretsmester i sjakk 2018

Reier skole ble igjen kretsmester i sjakk, i mesterskapet som ble spilt 17. mars på Ramberg skole.

Dessverre ble mesterskapet ganske amputert denne gangen. Moss klarte bare å stille med et lag fra Reier og deltagelsen utenbys fra ble til slutt bare et lag fra Rød skole i Fredrikstad. Dette var nok også klart de to beste lagene i kretsen for øyeblikket.

Men da Rød mistet den 4. spilleren sin og måtte erstatte denne med en spiller fra en annen skole, var de ikke lenger et lag som kunne bli Østfoldmestere. Dermed var Reier mestere allerede før turneringen startet.

Forsterket med en spiller fra en annen skole, vant det sammensatte laget 2 av de tre kampene som ble spilt, noe som ga Reier god trening før NM for skolelag som spilles i Sarpsborg senere i år.

Reglementet:
Det ble spilt etter samme reglement som NM for skolelag, med 4 spillere på laget. I hver runde møtes altså fire spillere på hvert lag, og det laget som får mer enn to seiere får 2 lagpoeng, eller et hver om det blir uavgjort. Det laget som får flest lagpoeng vinner, mens individuelle poeng brukes til å skille de som kommer likt. Det er mulig å stille med seks spillere, som bytter på å spille de fire partiene. Også lag som er sammensatt fra to skoler kan delta, men disse kan ikke bli kretsmester.På bildet ser en de seks spillerne på Reier 1: Emre, Arian, Markus, Gabriel, Sivert og Jonas.

Foto: Tone Klæth Holm
Bilde
Hans-Inge Kongevold